четвер, 9 лютого 2023 р.

На Хмельниччині запроваджують проєкт "Спеціаліст з безпеки в освітньому середовищі"

Пілотний проєкт "Спеціаліст з безпеки в освітньому середовищі" запровадять в закладах освіти Хмельниччини. В Хмельницькій області 19 осіб, які пройдуть відповідне навчання, займатимуться безпековим вихованням дітей в закладах освіти.

Про це Суспільному розповів начальник управління ювенальної превенції Нацполіції України Василь Богдан.

За його словами, такий проєкт уже запроваджено в 17 регіонах України, "Спеціаліст з безпеки в освітньому середовищі" наразі діє в 111 закладах освіти, де навчається понад 38 тисяч дітей.

"Цей проєкт, основа якого є запровадження в територіальній громаді посадової особи, до функціональних обов’язків якої будуть акумульовані всі безпекові питання в закладі освіти. Це введена окрема посада, і вони виконують функції саме спеціаліста з безпеки в освітньому середовищі. Вже чітко визначене коло обов’язків, чим вони мають займатися і вони, безпосередньо, здійснюють цю діяльність", — розповів Василь Богдан.


Наразі Нацполіція Хмельницької області підписала меморандум про запровадження посади з трьома територіальними громадами: Шепетівською, Ярмолинецькою та Кам’янець-Подільською, розповів начальник Головного управління Руслан Герасимчук: "Ми плануємо цей проєкт запустити в 12 громадах, буде введено 19 посад спеціалістів з безпеки. Переконаний, що запровадження даного проєкту дасть нам змогу під час навчального процесу плідно співпрацювати між владою, громадою та освітою".


Як розповіла директорка обласного департаменту освіти і науки Дарія Басюк, такі фахівці необхідні для навчальних закладів області: "На Хмельниччині понад 1200 закладів освіти, в тому числі 561 школа, це означає, що такі фахівці потрібні в університетах, і в професійно-технічних училищах, і в коледжах. І я думаю, що дитячі садочки, де в нас найменші наші мешканці, потребують особливої опіки й уваги".

Немає коментарів:

Дописати коментар