вівторок, 27 серпня 2024 р.

Серпнева методична зустріч із учителями інтегрованого курсу «Здоров'я, безпека та добробут», основ здоров'я

27 серпня 2024 року відбулась онлайн традиційна серпнева методична зустріч із учителями інтегрованого курсу «Здоров'я, безпека та добробут», основ здоров'я, де зроблено головні акценти реалізації НУШ у 2024/2025 н.р. для вчителів соціальної та здоров'язбережувальної освітньої галузі.

У межах зустрічі обмінялись думками з приводу:

  • реалізації пілотного проєкту на прикладі роботи інклюзивного класу безпеки Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Хмельницької області (А. Мельник, методистка навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Хмельницької області)
  • психологічних особливостей семикласників, шляхів взаємодії вчителя з підлітками та їх батьками в освітньому процесі (Д.Пивовар, методист навчально-методичного центру психологічноїслужби)
  • орієнтирів для організації освітнього процесу з соціальної  та здоров'язбережувальної освітньої галузі. Презентовано цифровий ресурс «Методичний порадник для учителів основ здоров'я, інтегрованого курсу «Здоров'я, безпека та добробут» щодо організації освітнього процесу в 2024/2025 н.р.» (Т. Гіджеліцька, методист НМЦ Хмельницького ОІППО ім. А.Назаренка)
  • практики використання проєктів у рамках інтегрованого курсу «Здоров’я, безпека та добробут» (І.Орлянська, вчителька Кам'янець-Подільського ліцею №3 Кам'янець-Подільської міської ради Хмельницької області, тренерка НУШ)



пʼятниця, 16 серпня 2024 р.

 Наказом Міністерства освіти і науки України від 7 серпня 2024 року № 1112 затверджено «Порядок та умови здобуття загальної середньої освіти в комунальних закладах загальної середньої освіти в умовах воєнного стану в Україні».

Заклади освіти можуть організовувати освітній процес в ОЧНІЙ (денній) ФОРМІ, зокрема із застосуванням ЗМІШАНОГО НАВЧАННЯ та /або за ДИСТАНЦІЙНОЮ ФОРМОЮ.

Детальніше з документом можна ознайомитися за посиланням.

Затверджено інструктивно-методичні рекомендації щодо проведення апробації навчальної літератури для закладів загальної середньої освіти у 2024/2025 н.р.

З метою дослідження й підвищення якості навчальної літератури для закладів загальної середньої освіти у 2024 році вперше запроваджується апробація підручників/посібників. На виконання наказу Міністерства освіти і науки України від 13.08.2024 року № 1130 “Про апробацію навчальної літератури для закладів загальної середньої освіти у 2024/2025 н.р.” Українським інститутом розвитку освіти підготовлено інструктивно-методичні рекомендації щодо  проведення апробації навчальної літератури для закладів загальної середньої освіти у 2024/2025 н.р. 

Наказ № 105-аг від 15.08.2024 "Про затвердження інструктивно-методичних рекомендацій щодо проведення апробації навчальної літератури для закладів загальної середньої освіти у 2024/2025 н.р.“. Перелік форм до наказу № 105-аг від 15.08.2024 доступні за покликанням.

четвер, 15 серпня 2024 р.

Надано гриф «Рекомендовано Міністерством освіти і науки України» навчальній програмі для 5 – 9 класів

 Міністерство освіти і науки надало гриф "Рекомендовано Міністерством освіти і науки України" модельним навчальним програмам для 5-9 класів закладів загальної середньої освіти. 

Наказом МОН від 14.08.2024 р. №1138 надано гриф навчальним програмам:
✔ «Підприємництво і фінансова грамотність. 8-9 класи» для закладів загальної середньої освіти (авт. Буяк Р. Р., Гнаїишин О. М., Сухінська В. О., Сливка Є. М.);
✔ «Підприємництво і фінансова грамотність. 8-9 класи» для закладів загальної середньої освіти (авт. Ящишина L В., Боднарчук Т. Л., Буторіна В. Б., Мельник І. В., Музичук І. В.)

Оновлення Типової освітньої програми для 5-9 класів

 Міністерство освіти і науки України затвердило зміни до Типової освітньої програми для 5–9 класів (Наказ МОН від 09.08.2024 р. №1120 "Про внесення змін до типової освітньої програми для 5 – 9 класів закладів загальної середньої освіти").